"Capul copilului nu este un vas pe care să-l umpli, ci o făclie pe care s-o aprinzi astfel încât mai târziu să lumineze cu lumină proprie " Plutarh

Joacă-te isteţ

revistă de informare şi formare editată de "Asociatia Parintilor din Bucuresti"

Bunul Samaritean

Tema ultimei emisiuni "NAŞUL" dinaintea vacanţei,  a fost caritatea.
Indiferent de motivaţiile unor astfel de fapte ele pot avea un final corect. Nu este important cât şi nicidecum  nu este ruşinos dacă este puţin.

Ajutorul de cele mai multe ori înţeles sau apreciat  după cantitatea  zerourilor  care urmează unei cifre, poate însă avea o mulţime de alte forme abordabile de aproape oricine.

De câte ori aţi refuzat sub o formă sau alta o cerere de sprijinire al unui proiect  pentru simplul motiv că o sumă mică nu ar fi compatibilă cu imaginea dumneavoastră sau a firmei pe care o reprezentaţi ?

Haideţi să mai periem un pic orgoliile şi să facem ca orice contribuţie, cât de mică să capete o valoare foarte mare. Haideţi să înţelegem că o oră din viaţa sau experienţa noastră oferită sub formă de voluntariat într-un proiect  poate valora cu mult mai mult decât o sumă de bani.

Indiferent de meseria pe care o avem putem face ceva pentru semenii noştri direct sau indirect. Exemplu: acest proiect, această revistă,  care se bazează numai pe înţelegere, pasiune şi iubire, s-a născut fără nici un leu cheltuit ci doar investind timp. Foarte adevărat că pentru un om de afaceri timpul înseamnă bani dar a face cunoscută  existenţa acestui proiect apropiaţilor este o formă  simplă de a ne ajuta pentru care mulţumim în avans.

Nu contează dimensiunea unei fapte bune. Ea va fi menţionată în această rubrică iar cei ce o vor face vor rămâne  după cum vor dori anonimi sau nu. Indiferent dacă va fi vorba de un top de hârtie , o pâine sau o jucărie, ajutorul dumneavoastră va fi întotdeauna binevenit şi apreciat şi va ajunge necondiţionat acolo unde dumneavoastră doriţi.

Vă vom prezenta de asemenea şi alte proiecte ale unor  organizaţii care au activităţi puse în slujba copiilor şi a educaţiei. Nu vom uita nici pe cei ce şi-au dedicat viaţa şi activitatea acestor cauze nobile şi care acum, la o vârstă înaintată au nevoie de ajutor, măcar de un simplu telefon pentru a se bucura că cineva  le spune bună ziua şi le mulţumeşte pentru ce au făcut.

Bucuraţi-vă alături de noi de bucuria celor ce se bucură de privilegiul de a trăi pentru alţii.

Sus

S
I
D
E

M
E
N
U
Casa Retro Menu

Pagina principala


Magazin online


Forum