"Capul copilului nu este un vas pe care să-l umpli, ci o făclie pe care s-o aprinzi astfel încât mai târziu să lumineze cu lumină proprie " Plutarh

Joacă-te isteţ

revistă de informare şi formare editată de "Asociatia Parintilor din Bucuresti"

Şcoala părinţilor

Trăim vremuri în care anormalitatea a devenit anormal de normală, toleranţa o armă pentru a dezbina şi conduce, iubirea adevărată un fel de urs Panda (adică încă mai există din fericire).

“Pe cale de dispariţie” este o stare de fapt normală într-o lume în care valorile de bază sunt uşor uşor înlocuite cu “E-uri”.

De mii de ani există însă cei ce nu s-au supus regulilor impuse  încercând prin fineţea existenţei lor să ducă mai departe ADEVĂRUL.

Mulţi nu prea ştiu de ce există şi de aceea sunt extrem de “iubiţi” de către manipulatori, alţii intuind ceva încearcă să se dezmeticească dar rapid sunt readuşi “pe calea cea bună”. Cu riscul imens pe care ni-l asumăm, vom încerca să fim alături de voi pentru a vă ajuta să  înţelegeţi de ce existăm şi să încercăm alături de copii noştri să facem lucruri Bune şi Bine.

În toată lumea, în toate culturile, în toate limbile există întunericul şi lumina, binele şi răul, da şi nu. Fiecare jumătate are adepţi şi de multe ori
s-a vărsat sânge pentru susţinerea lor.

Observând că majoritatea florilor îşi arată gingăşia la lumină şi binele este mult mai greu de realizat decât răul, ne-am gândit că pentru cititorii noştri va fi mult mai bine să spunem DA decât nu.

Existăm acum şi aici pe această planetă pentru a evolua şi nicidecum pentru a ne autodistruge încercând să ne facem averi materiale. În lupta cotidiană pentru etalarea bogăţiilor, mulţi îşi sacrifică familia, copii, prietenii (dacă realmente îi au) pentru un etaj în plus la o vilă sau o maşină cu ceva zeci de mii mai poleită. Poţi foarte uşor să te faci util şi plăcut semenilor tăi şi în anonimat. Important este ca acţiunile noastre să pornească din inimă şi în nici un caz să nu aştepte recunoaştere publică.

Uitaţi-vă, închizând ochii, într-o oglindă. Priviţi-vă sufletul şi încercaţi să vă imaginaţi că cel căruia i-aţi fâcut un bine vă întoarce spatele. Nici o problemă. Asta înseamnă că nu aţi ales prea bine în acest moment. Trebuie însă să continuaţi în a face bine. Cel ce va întors acum spatele are deja sămânţa binelui plantată de dumneavoastră şi mai devreme sau mai târziu aceasta va încolţi.

Cu siguranţă cei ce au în primul rând nevoie de iubirea, căldura şi timpul nostru sunt copii. Pentru că lucrez numai între şi pentru părinţi şi copii, realizez cât de mult mai este... Dacă mă veţi întreba  până unde, vă voi spune cu sinceritate că nu ştiu cât timp mai avem la dispoziţie şi de aceea, cel mai important este să facem ceva, cât de puţin, pentru semenii noştri.

O mare tară pentru mulţi părinţi este lipsa de cunoaştere a informaţiilor privind calitatea de părinte. Ce minunat ar fi dacă  cei ce leagă cheia de gâtul copilului şi îl  împing în faţa blocului pentru a învăţa greutăţile vieţii direct de la sursă,  vor citi aceste rânduri.

Cunoaşterea obligaţiilor ( să nu confundăm cu îndatoririle) în calitate de părinte, trebuie făcută încă înainte ca acest moment să se concretizeze. Alegerea momentului pentru a deveni părinţi nu este întotdeauna la latitudinea noastră dar asta nu înseamnă să-l tratăm cu lipsă de maturitate şi înţelepciune. Oare câţi dintre noi am primit la rândul nostru o educaţie adecvată în acest sens de la părinţi sau şcoală pentru a nu încurca noţiunea de sex cu cea de a deveni părinte?

Vom vorbi într-un articol viitor despre consecinţele nefaste asupra tinerelor fete ale umblatului cu mijlocul gol. Este trendy şi mult mai uşor să-ti arăţi strălucirea caroseriei decât pe cea a sufletului. Nu ne propunem să judecăm pe nimeni ci doar vom încerca să arătăm celor ce încă nu conştientizează despre influenţa alcolului, tutunului, chimicalelor şi a multor alţi factori asupra copiilor. Puiuţul va fi cu siguranţă  mult mai fericit să se formeze intr-un corp sănătos şi plin de energie pozitivă urmând a se naşte în bucuria şi dragostea unei familii pline de iubire.

Sus

S
I
D
E

M
E
N
U
Casa Retro Menu

Pagina principala


Magazin online


Forum