"Capul copilului nu este un vas pe care să-l umpli, ci o făclie pe care s-o aprinzi astfel încât mai târziu să lumineze cu lumină proprie " Plutarh

Joacă-te isteţ

revistă de informare şi formare editată de "Asociatia Parintilor din Bucuresti"

Şi vara se numără bobocii


Chiar dacă toamna se  numără  bobocii, există momente când printre fluturaşi şi floricele sau prinţi şi prinţese, boboceii îşi pot face apariţia,  puţin emoţionaţi şi atenţi ca nu  cumva printre spectatorii curioşi să nu se fi strecurat vreo vulpiţă.

 

Micile ghemotoace galbene s-au pregătit cu sârg pentru a face faţă  momentului.O ultimă privire, o ultimă aranjare a pufilor şi iată că semnalul a fost dat.

Totul este o încântare şi chiar dacă pe faţa mămicilor se citeşte o noapte în care s-au făcut ultimele retuşuri la costumaşe ( vezi galeria foto), atmosfera este ca de basm iar aplauzele şi flash-urile aparatelor salută şi recompensează eforturile copiilor, al educatoarelor şi al părinţilor.

Totul este o feerie. Fluturaşii invită prinţesele flori la dans iar boboceii se prind doi câte doi într-un  ritm  exotic, personaje din poveşti cântă şi dansează,  pentru câteva ore curtea grădiniţei 252 umplându-se de lumina bucuriei.

Toţi sunt minunaţi, şi mici şi mari debordând de iubire uitând pentru o clipă problemele cotidiene.Ce minunat ar fi să fim din nou copii. Dar oare ce ne opreşte să fim cu sufletul în fiecare zi copii?!

Hai să încercăm dragi părinţi, în zilele care au mai rămas până la începerea anului şcolar, să ne reamintim că şi noi avem suflet de copil chiar dacă pe ici pe colo caroseria mai trebuie peticită. Haideţi să dăruim copiilor noştri tot ce avem mai bun în noi. Haideţi să le oferim timpul şi dragostea noastră şi să visăm alături de ei păşind în universul lor. Dăruiţi acest timp copiilor voştri şi ei vă vor mulţumi aşa cum numai ei ştiu să o facă.

Să ne gândim pentru o clipă şi să mulţumim tuturor educatorilor şi dascălilor care cu dragoste au avut grijă de puiuţii noştri în anul şcolar care a trecut. Un gând special celor din mediu rural care, indiferent de lungimea drumului sau starea vremii au fost zi de zi alături de micuţi.

Un gând de dragoste şi mulţumire pentru toţi.

Sus

S
I
D
E

M
E
N
U
Casa Retro Menu

Pagina principala


Magazin online


Forum